top of page

Churros med vit- och mörk chokladsås, hasselnötter och kokos

  • Sara Bjurbäck
  • för 7 dagar sedan
  • 1 min läsning

Portioner: 2-4 portioner

Tid: 10–20 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

ree

Ingredienser

Aviko Churros 300 g

50 g vit choklad

50 g mörk choklad

1 näve rostade och hackade hasselnötter

kakao

kokosflingor


Så här gör du

  1. Avikos Churros tillagas direkt från fryst produkt. Välj om du vill tillaga churrosen i ugnen eller airfryern och lägg dem eventuellt på bakplåtspapper.

    Ugn: Värm ugnen till 220 °C. Tillaga churros mitt i ugnen i 10 minuter. Låt vila i 3 minuter. Airfryer: Bred ut churros jämnt i botten. Tillaga i 6 minuter på 200 °C och låt vila i 3 minuter innan servering.


  1. Chokladsås: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i två skålar - vit choklad i den ena, mörk choklad i den andra. Smält chokladen separat i två vattenbad.


  1. Doppa de varma churrosen i smält choklad (eller ringla över om du hellre serverar så).


  1. Strö över nötter, kokosflingor och kakao. Smaklig måltid!

    Tips: tillsätt en tesked olja (t.ex. kokosolja) i chokladen för att göra såserna lenare.


Kommentarer


Det går inte längre att kommentera på det här inlägget. Kontakta hemsidans ägare för mer information.
bottom of page