Churros med vit- och mörk chokladsås, hasselnötter och kokos
- Sara Bjurbäck
- för 7 dagar sedan
- 1 min läsning
Portioner: 2-4 portioner
Tid: 10–20 minuter
Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser
Aviko Churros 300 g
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
1 näve rostade och hackade hasselnötter
kakao
kokosflingor
Så här gör du
Avikos Churros tillagas direkt från fryst produkt. Välj om du vill tillaga churrosen i ugnen eller airfryern och lägg dem eventuellt på bakplåtspapper.
Ugn: Värm ugnen till 220 °C. Tillaga churros mitt i ugnen i 10 minuter. Låt vila i 3 minuter. Airfryer: Bred ut churros jämnt i botten. Tillaga i 6 minuter på 200 °C och låt vila i 3 minuter innan servering.
Chokladsås: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i två skålar - vit choklad i den ena, mörk choklad i den andra. Smält chokladen separat i två vattenbad.
Doppa de varma churrosen i smält choklad (eller ringla över om du hellre serverar så).
Strö över nötter, kokosflingor och kakao. Smaklig måltid!
Tips: tillsätt en tesked olja (t.ex. kokosolja) i chokladen för att göra såserna lenare.
Kommentarer